2 dager i helvette

En ting er å ha sprøyteskrekk, noe jeg rett og slett synes er ekkelt. jeg kan ikke se på når jeg tar blodprøver. Noe som jeg tok flere ganger i uka en periode. trodde nesten jeg skulle bli kvitt sprøyteskrekken, men det ble bare verre egentlig.Men nok om blodprøver.

Sprøyteskrekk blir 1000 ganger verre når det er snakk om TANNLEGE i tillegg, er liksom dobbelt dritt det. Og i de to siste dagene så har jeg da altså tilbragt 13 timer i den J***** tannlegestolen. Kl 9 mandag morgen blir jeg satt ned i stolen for å påbegynne min lange prosess med å få fine tenner igjen. Etter lang sykdom så har dette desverre tæret på tennene mine. Syreskadene har gjort så mye slittarse at nervene i tannen sto i fare. derfor måtte dette taes nå for å redde litt av MINE tenner. DVS jeg skal sette på kroner istede for å trekke alle tennene og få gebiss. TAKK GUD for det. Jeg har (bank i bordet) vært rå heldig som faktisk har så sterke tenner at nerven i tennene mine ikke har blitt skadet. derfor kan jeg forsterke de med en krone uten på ( som en slags lue av porselen )Dette må jeg gjøre på alle tennene i overkjeven og de firebakerste i underkjeven. resten er ikke så slitte. Dette blir tilsammen 18 kroner å legge. Å da snakker vi ikke 18,- å betale, da må du nesten legge på noen nuller til. Det koster meg å gjøre dette, men nå MÅ jeg bare.

For å få til alt dette så må tannlegen først slipe ned alle de 18 tennene mine. dvs jeg får "kurt Nilsen" mellomrom mellom ALLE tennene mine, så skal de støpes og sendes inn til tannteknikker i England. Høres enkelt ut synes du? Joda, det må du bare tro, men da må du nok tro om igjen også.

Først fikk jeg 23 sprøytestikk i overkjeven for å bedøve hele overkjeven, Og for en som har så sprøyteskrekk som meg så var dette et rent HELVETE på jord og enda så vet jeg at nok en slik runde venter meg om 1 1/2 uke=( Så tok hun å filte ned hver eneste tann. dette tok 3 1/2 time. Så tok vi et støp,,, så pusset hun og skylte før hun skulle begynne å legge en tråd rundt hver eneste tann (hyssing tykk) som hun skulle dytte ned i tannkjøttet på hver eneste tann, som da var dypet i en slags syre slik at det skulle stoppe blødningene i tannkjøttet. (det blir jo tross alt utvidet) dette smaket DRITT og bedøvelsen min hadde jo begynt å gått ut etter 3 1/2 time. derfor klarte jeg rett og slett ikke å fortsette, så jeg måtte vente med tråden til i dag. Jeg gråt som et barn på slutten og ristet som et aspeløv. Tannlegen måtte roe meg ned og legge med på gulvet før jeg fikk dra....

Utslitt kommer jeg hjem og stapper i meg voltaren, ibux og det som måtte være. En søvnløs natt for så å stå opp i morges og vite at nok en helvetesdag sto for tur.

kl 09.00 i dag setter jeg meg i stolennok en gang, får 6 sprøytestikk i underkjeven og hun starter med å file ned de bakerste tennene. 2 timer. (trangt om plassen) så var det den helvetes tråden igjen da, men det gikk greit siden bedøvelsen fremdeles var der. støpet tennene og fikk en midlertidig bro for å ha til neste time om 1 1/2 uke... Så var det overkjeven. nok en runde med 23 bedøvelsesstikk  ( 4 sprøyter brukte hun) jeg kjente ikke en dritt og var lammet i så og si hele trynet. til og med under øynene... Var sykt å kjenne... Tråden gikk greit siden jeg kjente ikke så alt for mye, men i dag var det støpingen av overkjeven som ble problemet, det ble aldri helt perfekt, så måtte gjøre det 4 ganger. De to siste gangene hadde bedøvelsen begynt å gå ut, så også i dag ble det en tøff avsluttning... jeg går ut fra tannlegen med helt skakt tryne, blod på leppene, kjeve masse av lilla plast, blåmerker i hele kjeften for ikke å glemme kinnet mitt som var blåaktig pga sprøytene innvendig og et meget stygt smil. noe helt annet en et colgate smil.

Bildene jeg tok av meg selv var så vulgære at jeg ikke skulle legge di ut på bloggen, men lurer på om jeg skal gjøre det alikevell slik at dere får se. Og dere som sliter med samme sykdomen: dette er ikke spøk. Det er ikke bare kroppen dere utsetter, men tennene deres også. Vend sykdommen ryggen mens du enda kan sier jeg bare. dette er ikke verdt det verken for MEG som må gjennom smertehelvette , men heller ikke for lommeboka, for den forblir nok tom i en god stund framover.

  
Første bildet er når jeg har satt 1 av 4 sprøyter andre bildet er når alle tennene i overkjeven er filt ned, jeg prøver å smile som dere ser. men det var jaggu ikke enkelt.

 
her er det verre. bilde tatt med bedøvd over og underkjeve (rart jeg ikke sikler på bildet egentlig) dere ser at jeg er bedøvd helt opp til øynene.. så er det bilde av meg når tråden er på plass. Dette er skrekk bilder som jeg håper får andre i samme situasjon til å innse hvilke skade en slik sykdom kan føre til.

Nå sitter jeg i sofan med midlertidig bro / gebiss og med et serdeles hovent tannkjøtt. men tommel opp uansett


Ha en finfin kveld , nå er det voltaren og senga for min del. Håper jeg får sovet i natt.

Nå skal jeg ikke syte, men heller trøste meg med verdens nydeligste hundevalp og se lykken gjennom hans øyne og vite at jeg for håpentligvis får fine tenner til slutt.

-Tinkabell-

20 kommentarer

Judy

31.01.2012 kl.22:48

Fy faen :( Jeg har lagt en krone bare..pga tanna under er rotfylt. Jeg syns det var vondt å sette på selve kronen for da får man ikke bedøvelse, da trøkker de krona så godt de kan ned rundt tanna og naturligvis litt ned i tannkjøttet. Men det er jo bare barnemat i forhold til det du har holdt på med her! Uff...du er jaggu meg tøff! Jeg skal legge flere kroner men kun på tennene som er rotfylte..

Marie Knutsen

01.02.2012 kl.09:34

Shit :S Er stygt redd for at jeg også må gjennom noe sånt etterhvert :/ Dette er virkelig ingen spøk!

God bedring <3

Anne

01.02.2012 kl.14:36

ååå kjenner kvalmen sette seg i halsen! Gud. Jeg er så redd for at jeg må gjennom noe sånt selv i nærmeste framtid atte... uff!!!

Sf er noe dritt. Blæ.

Laila

01.02.2012 kl.15:03

Jeg har en sånn drittjobb foran meg jeg også...Jeg har fått fikset noen hull, og trekt 4 tenner og harr noen rotfyllinger så langt. Må trekke en til, og få krone. Så må jeg ha bro ned, på begge sidene. Og så må tanngarden opp byttes ut..fortennen er helt utslitt, gjennomsiktig etter all magesyren gjennom 17 år..Jeg hører kronestykkene klinge i ørene, og stempelet med "personlig konkurs" på papiret...Jeg har sprøyteskrekk som deg, og de verste sprøytene er de man får hos tannlegen...GRØSS OG GRU.

Lykke til videre.

02.02.2012 kl.03:18

omg:( :( :( :(

Spiseforstyrrelse er å velge å ødelegge livet totalt,

av frykt for dårlig kropssfølelse.

Dersom du ble "feit", og mistet totalt kontrollen; hva er det du frykter da, som er verre enn å leve slik?

:(

katinka

02.02.2012 kl.20:25

anonym: nei si det, skulle gjerne hatt det svaret, og har lekt med tanken på å bare bli "feit" og lykkelig. men når man er midt inne i en SF, så har man ingen stemmerett lengre, den styrer rett og slett livet mitt og bestemmer hva jeg får tenke, si og gjøre. Helt forferdelig. =( men nå skal jeg vise SF at JEG fortjener å ta kontroll over livet mitt igjen. Jeg vil nemlig LEVE nå. =)

Silje Johanne

02.02.2012 kl.21:44

Syns du er flink jeg, Katinka! :)

Aud

02.02.2012 kl.22:18

Huff og huff. Det der så ikke særlig behagelig ut. Lykke til med behandlinga. Du får bare tenke på hvor bra resultatet blir til slutt. Det er en slags motivasjon da i en sånn h....... tid. Tannlegebehandling er pyton uansett.

Føler med deg stakkars.

Lene

02.02.2012 kl.22:50

hei:)

har du fått slike skader på tennene pga anoreksi, eller sliter du med oppkast og? har ikke hørt om så alvorlige skader på tennene til noen med "bare" anoreksi før skjønner du, og lurer litt:)

ha en fin fin kveld!!

caroline

02.02.2012 kl.23:55

Auuu :S Lykke til med neste behandling!! <3

KarianneM

03.02.2012 kl.00:20

Grusomt! Takk for at du deler, virkelig. Jeg håper mange ser/leser dette og tenker seg om to ganger. Kjenner jeg får gåsehud. Du er så tapper ♥

Hold ut søte!

katinka

03.02.2012 kl.19:29

Lene: er nok litt oppkast også. men man kan få slitte tenner av å ha kun anoreksi også og det er på grunn av matmangel og da blir tennene skjøre og mister mye av næringen og da slites de ned eller faller fra hverandre.

frida

03.02.2012 kl.23:27

Uff stakkars deg katinka :(

Det er dessverre en bivirkning av denne jævla sykdommen.

unner ingen en slik runde til tannlegen. Har hatt noen jeg og, men ikke på langt nær som dette.

Men jeg vet at jeg sansynligvis må gjennom det jeg og. Tennene mine er ødelagte de og.

Men tommel opp for en ny mulighet med nye tenner :D

stor klem

05.02.2012 kl.01:33

Tøffa mi stå på

LM

09.02.2012 kl.08:56

Du vet du kan få dekket noe av utgiftene av Helfo, sant? Jeg er også i gang med å rette opp tennene mine etter SF, og jeg betaler bare egenandel. Når det er bevist at skadene på tennene kommer pga spiseforstyrrelser, får man dekket litt av utgiftene. Håper tannlegen har informert deg om dette?

Jente28

11.02.2012 kl.21:10

Oi det er bare sykt! Fikk meg virkelig til å tenke...Har selv bulimi og kaster opp MYE...har gjort det i 10år, men heldigvis er tennene mine ikke preget av dette, det eneste er at jeg har mange hull når jeg er hos tannlegen. Men jeg har virkelig sterke tenner da...men en dag kan jo tennene mine også se slik ut:( Får meg til å tenke...du er flink!!! Jeg har nesten gitt opp....har fått i behandling, men ingenting hjelper:(

katinka hellan

14.02.2012 kl.16:20

Jente28: jeg også hadde sterke tenner. ingen tegn til spesiell skade i mine øyne. Det du ikke ser er at de blit´r tynnere og tynnere... og jeg også hadde en del hull. Det siste året har jeg dag for dag mistet biter av tennene, de bare rydde fra hverandre rett og slett. så IKKE lev i håpet om at du har super tenner. Det er desverre ikke tilfelle. Bli frisk istede og ta tak i tennene før du må gjennom en slik operasjon =)

Stine Helen

15.02.2012 kl.19:25

Huff, synes synd i deg. Jeg kan ikke tenke meg hvordan du har det, men tøff er du!!! Og kudos for at du blogger såpass åpent om det!

Viktig å vise alle sider av SF!

Tar av hatten for deg og ønsker deg masse lykke til! =)

Klem

Eivind

28.03.2013 kl.14:37

Er i Budapest og setter på 26 nye kroner og to bruer, og ferdig i dag med overkjeven, tok underkjeven i går. Tok tilsammen 6 timer med sliping og avstøpninger i tillegg til å lage midlertidige plastkroner. Skal tilbake om noen uker å sette inn kronene, og går nok noen flere timer der. Jeg må ha vært utrolig heldig, da dette har gått overraskende greit. Men sprøytene er som du sier ikke spesielt gode, men jeg slapp unna med 6 stikk pr kjeve, og jeg kjente heller ikke nesa mi når det stod på som værst. I Budapest er det ca 1/3 av prisene i Norge, så absolutt verdt turen om andre har tanker om det samme.

Trude

26.10.2014 kl.20:25

EIVIND, hvor i Budapest gjorde du dette, kan du legge ut link til stedet som utførte dette på deg.

Takk!

Skriv en ny kommentar

katinka hellan

katinka hellan

27, Trondheim

Jeg er ei glad-jente fra Trondheim. Driver med sang og dans i fritiden og elsker å opptre på en scene. Trener for tiden på Step by Step i Trondheim. Ellers går all tid tid min butikk og salong Tinkabelle. www.tinkabelle.no Bloggen min handler både om den tøffe tiden og min nye hektiske hverdag. Utfordringen er å få hverdagen til å fungere sammen med min psykisk lidelse. Er du en slik sjel, eller er du ikke helt sikker? Redd for å si det høyt eller holder ting for deg selv? Ikke nøl med å sende meg en mail på katinka_hellan@hotmail.com og spør :)

bloglovin bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits