Hyttekos med spiseplikt

Jeg har kommet inn i uke 2 av mitt lille STORE prosjekt om å minske undervekten min. Er i Trondheim for to uker da jeg er barnevakt for hundene mine Jaroog Gerico. Da er det hytta som gjelder. Det positive er da at jeg får slappet av og vet at guttene har det bra. Det negative er at det blir lite sosialisering og de mørke tankene har lett for å komme. Det å i tillegg ha bestemt meg for å gå opp i vekt har vært en liten påkjenning. Anorektikeren hyler og skriker etter vekta, målebåndet og tablettene. Jeg prøver så hart jeg kan å fylle dagene med ærend og sysselsettinger for at de tankene bare kan grave seg langt ned.
Nå kjenner jeg at det begynner å bli tungt. Ser og kjenner forandring på kroppen og den følelsen av å være dvass og ekkel er her hele tiden.
Men igjen så er det noe positivt i det, steg nærmere en friskere hverdag. Skal så smått begynne å trene opp litt muskler. Slik at jeg er i stand til å føle meg mere normal i en større kropp. Både gleder og gruer meg. Er nok så godt som blottet for styrke og muskler. Men med rett veiledning og gode trenings partnere vil jeg nok klare dette også.

Er det flere som kjenner seg eller har kjent seg fjern fra sin egen kropp? Som om den ikke var din? Sånn føler jeg det nå.

-tinkabell-

13 kommentarer

hilde

07.mar.2012 kl.20:15

YOU my friend, you can du anything!!

du e kjempeflink og har jobba hardt me alt.. æ e så stolt av dæ!! æ e så stolt over at du klare og sett ord på ting, det e go terapi.. veldig veldig stolt av dæ :) masse masse klemma :))

Marie Knutsen

07.mar.2012 kl.20:59

Kjempebra og så godt å høre at du er så innstilt på det! Du greier det hvis du bestemmer deg, selv om det kommer til å bli tøffe tak innimellom. Dessuten, så er anorektiere veldig sta og sterke fordi man faktisk klarer å nekte seg å spise og gå ned i vekt (meget målrettet), så nå gjelder det å bruke staheten den andre veien!! GO GIRL :D Og lykke til!!!

Klemmer <3

Olivia

07.mar.2012 kl.22:52

Kjempelurt med styrketrening. Jeg bruker også det nå, for å gå opp i vekt. Fikk panikk og fremmedfølelsen i kroppen etter å ha gått opp, raste så ned igjen. Men har ikke gitt opp. Det er så dumt hvordan noen tror at det bare er å spise snop og dritt og la være å røre seg, og på den måten gå opp i vekt. At jeg er heldig (ja, de bruker det ordet) som kan "unne meg" hva jeg vil. Som om det er så lett. Men styrketrening og proteinrik mat hjelper meg ihvertfall. Også prøver jeg å ta litt nøtter og bær. Og når jeg spiser meg opp sammen med styrketreningen, så hjelper det mot fremmedfølelse. For når jeg kjenner meg sterkere og med mer overskudd på trening, så eier jeg på en måte min kropp, og ikke omvendt.. Masse babbel her, men skulle frem til at jeg kjenner igjen dette med fremmedfølelse.

Hilsen Olivia

Mari&Sisilie

08.mar.2012 kl.11:11

Håper du kommer til å klare det! :)

Kjempe fine bilder! :-))

-Sisilie

julie

08.mar.2012 kl.16:10

så stolt av deg! stå på! du er sterk!

emilie

13.mar.2012 kl.18:07

jeg leser bloggen din hver eneste dag. og gleder meg masse hver gang til ett nytt innlegg kommer :D :D stå på!

katinka hellan

14.mar.2012 kl.13:11

hilde:tusen takk Hilde =) varme mæ å hør

katinka hellan

14.mar.2012 kl.13:12

Marie Knutsen:<3<3 sant så sant. å e det nå æ e , så e det sta :p

katinka hellan

14.mar.2012 kl.13:14

Olivia: babbelet ditt fikk meg til å felle en tåre. Dette var veldig godt å høre. Nå vet jeg at dette er jeg ikke alene om og dette vil jeg klarte. Tusen takk.

katinka hellan

14.mar.2012 kl.13:15

Mari&Sisilie:takk =) forresten. tante og onkel og slejta på fars side er fra Lesja =) Hellan ;)

katinka hellan

14.mar.2012 kl.13:15

emilie: =) så søt du er :)

Mari&Sisilie

15.mar.2012 kl.10:41

åja, så kult vi holder te ikke så langt unna kirka

Den_flinke_jenta

17.mar.2012 kl.02:10

Ja, det er ikke enkelt å gå opp i vekt selv om du nå er så bestemt. Men forsøk å ikke bruke vekten så mye, ikke se deg selv i speilet hele tiden.. VET at det er mye enklere sagt enn gjort. Men regner med at du skjønner poenget mitt :)

Det at du gjør litt styrketrening (og trening generelt) i denne prosessen er en stor fordel. Da blir de kommende kiloene plassert litt mer "riktig" på kroppen. For det som er verst med dette er å føle at magen står rett ut. Det er jo på magen det legger seg først, oppblåstheten.. Og selv forsøker jeg å bruke klær som ikke strammer for mye rundt magen mens jeg kjemper meg opp i vekt.

LYKKE LYKKE TIL!!! Du har en veldig tøff vei fremfor deg nå, men jeg vet at du kommer til å klare det. Husk at små skritt i riktig retning er et tegn på friskhet!!!

You go girl!!

Skriv en ny kommentar

katinka hellan

katinka hellan

24, Trondheim

Jeg er ei glad-jente fra Trondheim som nå bor i Oslo. Driver med sang og dans i fritiden og elsker å opptre på en scene. Trener for tiden på West End Dance studio her i oslo. www.westend.no Bloggen min handler om den tøffe tiden, hverdagen min og det å ha en psykisk lidelse. Er du en slik sjel, eller er du ikke helt sikker? Redd for å si det høyt eller holder ting for deg selv? Ikke nøl med å sende meg en mail på katinka_hellan@hotmail.com og spør :)

bloglovin bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits