Røykeslutt ble kaliumkutt

Mandag 11.fenruar startet jeg på champix røyketabletter etter henvisning og råd fra legen. Jeg røyker ikke mere enn 0-3 røyk omdagen, men vil slutte helt.

Denne starten på et nytt og sunnere liv skulle vise seg å bli rn smule brutal.

Jeg begynte å føle meg små rar i kroppen på man-tir. Som om jeg sto med et skritt på utsiden av min egen kropp. Så følge hodepine, svimmelhet og kvalme fra onsdag av. Dette hindret meg ikke til å jobbe fullt og kjøre på med full pupp. Da kjente jeg liksom ikke ubehaget så mye. på fredag etter jobb på både Salongen og ballettskolen, var jeg så kvalm at jeg begynte å brekke meg. Jeg lå i sengen hele lørdag og søndag for jeg tenkte nå må jeg bli frisk. ( merk: jeg tok alle tablettene fra legen) men fikk ikke i meg særlig med næring og veske. da jeg våknet mandag kavet jeg meg på jobb og fikk åpnet butikken. hadde kunde kl 10.00, men husker svært lite av den og hadde konstant dotter i ørene. jeg måtte legge meg rett på behandlingsbenken og ringte mamma. nå var jeg redd. hun skulle komme og hjelpe til i butikken. jeg fikk flyttet timene fir resten av dagen. ringte legen direkte.

kom inn til legen 13.45 og han sendte meg direkte til legevakta for akutt blodprøve. han kunne fortelle meg at 1/10 får en eller flere av symptomene som jeg fikk når de starter på champix. jeg er max u heldig og reagerte med 9/10 mulige vanlige symptomer. (fantastisk)
kom på st.olav kl 14.30 og trakk FØRSTE kølapp for blodprøver. ble så sendt til legevakta. de skjønte ikke helt hva de skulle / kunne gjøre for meg. ikke hadde jeg fysiske ondter og ikke hadde jeg noe svar fra blodprøvene. De var på vei til å sende meg hjem for å vente på mere svar fra fastlegen når han fikk svarene dagen etter.
heldigvis fikk jeg tatt til fornuft ig sagt jeg var så svimmel og slapp at dette lignet noe jeg har kjent før da kalium nivået mitt var ekstremt lavt. hu satt meg på liste.
vente, vente, vente.....

Kl 16.00 fikk jeg komme inn til legen. Hun var merkelig til å være lege. Bør ikke leger være de med autoritet og være den som leder skuta i riktig retning? Hun lurte som alle på hva som førte meg hit osv osv. Hun ringte labben og fikk svar på prøvene. Hun vet hvor grensen går på hva som er forsvarlig og ikke. Jeg vet det fordi dette er ikke første gang på sykehuset. Kalium lå på 2 sa hun. (Normalt 3,8-4,5) hun spør meg så på hva de skal gjøre. Jeg vil jo helst ikke legges inn, for det har jeg rett og slett ikke TID TIL. Men samtidig så vet jeg at jeg ikke får opp kaliumen fort nok på egenhånd når den er så lav. Hun legger så avgjørelsen i MINE hender???? Unnskyld meg, tenkte jeg, samtidig som en del av meg sa jippi. IGJEN tok jeg til fornuften og ba henne om å få meg nærmere undersøkt, for jeg følte ikke hun var helt bra. 230,- skull hu ha å. Men nok om det.
Ble fulgt nede i akuttmottaket for å
Vente, vente, vente litt til....

Her var jeg ikke alene og alle stoler var opptatte. Stengulvet ble ekstremt hardt, varmen og luften uutholdelig og hodet føltes som det skulle eksplodere etter 1 time. Jeg seilet om og måtte legge meg ned på gulvet. en sykepleier kom bort snakket til meg og ga meg en seng. Der lå jeg ensom lenge uten sålite som et hei å få. hervar det travelt.

men så skjer det endelig noe positivt. æynene mine spretter opp keg går pluttselig veldig lite vondt i hodet og jeg smiler. der kommer det nemlig en sexy mann i rød uniform gående i miiin rettning! jeg gjorde alt for å få det til å gå i slowmotion. omg. det var ambulansesjåfør Truls som kommer for å snakke mwd MEG. av alle de på akutten, Meg. følte meg priviligert og de rundt ble nok sjalu ;)
Kl 19.30 kom det endelig en sykepleier. 19.45 ble jeg kjørt på et rom. Kl21 kom en sykepleier og la veneflon i armen klar for å få kalium. Kl 21.30 ble jeg kjørt på sjekk. Nærmere 38 i feber, ekstem lav blodprosent og noe urytme på EKG. Ble satt på drypp og kjørt tilbake på et venterom. Fikk beskjed om å få et rom straks. Kl 23.30 kom jeg på rommet mitt og først da spurte en dame meg om jeg ville ha kveldsmat. Hehe. Joda kl e jo bare halv tolv.
Fikk så vite at legen fra legevakta hadde gitt meg falsk info i utganspunktet og som gjorde meg enda mer sint. Kalium på 2.0 ble plutselig 1.7 og dette er stor forskjell.
Pga så lavt kalium som igjen fører til fare for hjerterytmefeil, så må ligge med en hjertemåler. Ser ut som en robot med ledninger overalt. Men så fikk jeg omsider sovetablett og sovnet.

Våknet og fikk vite at nivå var økt til 2.3 i løpet av natten. Bra, men ikke bra nok. Legen her var det stahet i, kanskje i meste laget mår han sa det var livsfarlig å la meg gå, men j etter å ha roet han ned litt ble vi enig om at det var uansvarlig å skrive meg ut. Må bli til onsdag. Sykehus er lite festlig, så til dere som vurderer å ta tabletter med slike symptomer: TA DE PÅ ALVOR helst før det går utover helsa og næringsinntaket. Dette fra egenerfaring ;)

Stor sykehusklem fra Tinkabell

19 kommentarer

Odne

19.02.2013 kl.19:54

katinkahellan: Fin blogg :)

Thea

19.02.2013 kl.21:21

Kjære deg

Tror ikke du bare kan skylde på champix for at du endte opp med hypokalemi og lav blodprosent. Det mer mer sannsynlig at det er fordi du får i deg minimalt med næring og at du har en alt for lav vekt

Hilde holmberget

19.02.2013 kl.22:39

Kjære thea (over her)

Jeg vet av flere tilfeller ved champix tabletter

Som er blitt skikkelig livsfarlig så du kan ikke bare

Skrive slikt Kjære deg ;)

Go bedring snupp<3

Katinka

19.02.2013 kl.22:56

Hei Thea. Nei. Det er ikke pga champix jeg fikk hypokalemi. Det er pga lite næring og surstoff de siste dagene på GRUNN av disse tablettene. Så let tipset jeg skrev nederst i bloggen til andre som skal begynne på noe lignende:)

Vs Tinkabelle

20.02.2013 kl.00:36

Kjæreste Tinkabelle mi, jeg har snart ikke ord for alle prøvelser du skal igjennom.Du som kjenner kroppen din så godt , prøv å kjenn etter før alt rakner,lytt iallfall til den eller de legene du har tiltro til. Lykke til i morgen,jeg følger dg i tankene hvert minutt. Hilsen More

KarianneM

20.02.2013 kl.12:38

God bedring ♥

Nattehauk

21.02.2013 kl.11:22

Dørstokken til et nytt og sunnere liv er visst høy... jeg kommer iallefall ikke over'n.

Klarte slutte med snus på dagen (etter 16 år), det er derimot verre å kutte ut kake, sjokolade og junk food :P ... samt komme seg på trening (skylder for tiden på kulda... ikke hjelper det at en sliter psykisk heller). men men ... jeg spora av ....

Jeg ville egentlig bare ønske deg God bedring Katinka :)

Thea

21.02.2013 kl.15:22

Uansett da, hvis skal bli sunnere og friskere så tror jeg du kommer bedre utav det med å begynne åspise istedet for å knaske tabletter for de 0-3 sigarettene.

Det er faktisk mer helsefarlig å ikke spise.

Du starter kanskje litt i feil ende?

Mia

21.02.2013 kl.21:09

Thea: Du har tydeligvis aldri slitt med en alvorlig spiseforstyrrelse. Det høres i alle fall ikke slik ut når man leser det du skriver.

Jeg sier ikke at du ikke har et poeng. For det har du. Og det tror jeg kanskje Katinka er fullt klar over selv også. Men det er måten du formidler det på som jeg finner en anelse støtende.

Joda "det er bare å spise", har vel hørt den før. Hadde det vært så enkelt, hadde ikke anoreksi eksistert.

Anyways, håper det går bedre med deg nå, Katinka:) Håper du kan bruke dette som motivasjon for å kjempe videre mot sykdommen også, så kroppen tåler litt mer motgang i disse travle tider.

katinka

21.02.2013 kl.23:58

Thea, kjære Thea.

begynner i feil ende sier du. Jeg gikk til fastele og fikk rådført meg med han før jeg startet på noen som helst tabletter for røykesltten. Når røyken er den som blir lett å ta for å ikke kjenne på sultfølelsen, så mener jeg og legen at då slutte med røyken kunne være en åpning for at jeg ville kjenne på sultfølelsen og heller erstatte denne ene røyken med en brødskive istede.

Så jeg vil virkelig si at jeg startet i rett ende. Jeg vil aldtså endre mine matvaner med å kutte røyken. Paralellt med dette jobber jeg imot en fullstendig kostliste i samarbeid med ernæringsfysiolog.

Takk alle sammen. Jeg er tilbake på jobb og føler meg mye bedre. Nå er det tilbake med hard jobbing på kostlista :)

-Tinkabell-

heidi hellem

22.02.2013 kl.00:09

Ønsker deg virkelig god bedring Kathinka, men opp i alt det der er jeg mektig imponert over at du faktisk klarer å fjenngi alt det der så detaljert. Ej hadde nemlig ikke huska mer en en liten bit av det i normal helse tilstand. All ære til deg.

Men som sagt god bedring og lykke til med røykeslutt

Ingrid

22.02.2013 kl.00:15

Sånn som jeg forstår det, tåler kroppen din lite motgang siden den har lite å gå på. Den ville nok slitt heftig om du hadde fått en runde med veldig heavy influensa. Ved oppkast/diarè synker jo kaliumnivået også.

Kroppen din er såpass sliten etter all anorexien, at den ikke tåler åpenbart ikke en slik bivirkning like godt som en frisk kropp ville gjort.

Dette vet du godt selv, og jeg synes du er kul som skriver om det!

Jeg håper at du kommer deg fort på beina igjen :)

Thea: Du er ubrukelig.

Anne

22.02.2013 kl.01:44

Heier på deg! Håper kroppen har kommet seg litt nå, og at kaliumnivået har steget til det normale igjen. Selv snuser jeg mye, alt for mye, og når jeg var innlagt for noen uker siden tenkte jeg at "hei, siden jeg pleier å ta en snus når jeg burde ha laget meg noe mat, så er det kanskje lettere å følge kostplanen uten snusen som demper sultfølelsen?", noe jeg ut fra kommentarene her nede skjønner du også så som en god løsning.

Nå begynte jeg ikke på noen tabletter og hadde ei heller problemer med kaliumnivået, men jeg skal love deg at jeg ble dårlig.. Svime av, uregelmessig puls osv- begynte med snusen igjen etter 30 timer.

Det jeg vil fram til er vel egentlig at røykeslutt kanskje må utsettes litt når kroppen har lite å gå på fra før. Det kan, tydeligvis, bli for mye på en gang. Jeg vet jo ikke hva som skjedde, men ville bare si at jeg vet av erfaring at det er tøft å slutte med røyk/snus når psyken er i veien fra før av. Eller kutt ut Champixen, hehe, men det har du kanskje fått streng beskjed om allerede ;) ?

Stor klem til deg iallfall, og GOD BEDRING! <3

ALEXXIS

22.02.2013 kl.09:39

huff stakkar, god bedring:)

katinka hellan

22.02.2013 kl.10:42

Anne: Ja nå har jeg sluttet på champix og føler meg helt pigg igjen. Så nå er det viljen min det står på om jeg skal holde meg unna røyken. Kun røyket 2 røyk på 6 dager, så absolutt fornøyd:)

Thea

23.02.2013 kl.18:25

Jo, jeg har faktisk slitt med en alvorlig spiseforstyrrelse, og jeg vet hva jeg snakker om.

Men forskjellen på deg og meg, er at jeg vet at jeg trenger hjelp.

Altså, tilbake til den røyken, når du sier du røyker 0-3 om dagen, da kan du ikke bruke det som unnskyldning for ikke å spise. Et normalt menneske spiser 4-5 ganger om dagen, så det holder ikke. Og som sagt du begynner i feil ende. Det er faktisk viktigere å få i seg næring enn å kutte ut de 0-3 sigarettene. (hvis det nå er så få??)

Det virker ikke som du skjønner hvor farlig dette er når du ikke vil legges inn når kaliumen din er så lav. Du kunne faktisk ha dødd! Særlig med tanke på hvor undervektig du er, og det er vel bare et spørsmål om tid før du blir tvangsernært.... Har fulgt bloggen din lenge, og det virker ikke som det er noe særlig progresjon. Ikke for å være frekk, men tror du trenger en realtitetssjekk.

Spiseforstyrrelsen forsvinner ikke fordi om du har en fin butikk. Hvis skal fortsette med det, og trives med det, så må du kicke SF ut av livet ditt for godt!

Best wishes! :)

katinka hellan

25.02.2013 kl.10:52

Thea: har jeg sagt jeg ikke spiser eller får hjelp? jeg har for lengst innsett at jeg har et problem og vil bli frisk fra det.Jeg spiser mat, går til psykolog, ernærlingfsfysiolog, fastlege og de kan konstantere jeg har lært å leve med SF. Jeg klarer meg fint, jeg TRENGER IKKE noen innleggelse. jeg BLE lagt inn nå son kaliumen ble lav. Sist jeg måtte inn på ST.Olavs var i desember 2010. Så jeg er faktisk ikke så underernært som du skal ha det til. Alt dette skjedde JA pga Champix tablettene som gjorde meg så uvell at jeg ikke fikk til å spise, Men NÅ er tablettene borte og jeg er frisk igjen FORDI jeg spiser.
MEN, så kommer røyken inn i bildet og enkelte ganger kunne jeg ta en røyk istede for et knekkebrød til lunsj, DET ville jeg slutte med, slik at jeg OGSÅ får i meg ALLE måktidene pr dag.
Så nå får du slutte å legge ut mot arrgumenter her. du må LESE hva jeg skriver først og heller spørre, for du har tydeligvis misstolket en del her. medlidenhet får du ikke på denne måten og det tror jeg du trenger.

dette også for at du skal bli tolket riktig og på en fare måte av de andre leserne her.

Nea Milly Ging

25.02.2013 kl.16:51

Huff, håper det går bedre med deg nå, da :)

Jente 14

26.02.2013 kl.12:15

Blir virkelig oppgitt over de negative kommentarene du får! Jeg tror på at du VIL prøve p leve sunnere, og jeg tror og håper at du klarer det! :) Lykke til! :)

N

09.11.2013 kl.23:11

Kjære Katinka!

Igjen har du fokus på helt feil område. Du burde ikke gått på slike tabletter i din tilstand, pluss at røykeslutt kan du deale med senere. Enda viktigere er at du blir frisk. Hadde du vært frisk å brukt disse pillene hadde du kanskje ikke fått disse symptomene, pluss dette er piller for folk som er eldre og har røykt lengre enn dg. Ikke putt i deg at dette, men få hjelp for spiseforstyrrelsene dine så kan du fokusere på andre ting..

Skriv en ny kommentar

katinka hellan

katinka hellan

26, Trondheim

Jeg er ei glad-jente fra Trondheim. Driver med sang og dans i fritiden og elsker å opptre på en scene. Trener for tiden på Step by Step i Trondheim. www.westend.no Bloggen min handler om den tøffe tiden, hverdagen min og det å ha en psykisk lidelse. Er du en slik sjel, eller er du ikke helt sikker? Redd for å si det høyt eller holder ting for deg selv? Ikke nøl med å sende meg en mail på katinka_hellan@hotmail.com og spør :)

bloglovin bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits