rutiner i ruiner?

Det å finne faste rutiner i hverdagen er for alle veldig viktig. Uten at vi kanskje tenker over det, har vi faste ruten hver eneste dag. For meg er det å finne rutiner på maten som er viktig nå. Det er neste mål å jobbe i mot. 

Joda, jeg har mine rutiner hver dag, og jeg vet hvordan det fungerer, så jeg tenkte at dette ikke skulle bli noe problem. Da jeg innså at mine rutiner, de få jeg faktisk har hver dag, ikke lenger er rutiner som DERE kanskje ser det. Det har nemlig blitt tvangshandlinger. Ergo det ble litt vanskelig alikevell å få inn disse matrutinene. Noe jeg trodde jeg skulle klare lekene lett. Hehe, nei, Anorektikeren i meg styrer nok den skuta litt for godt enda, så her må det basketak til for å nå gjennom. Men de basketakene tar jeg gjerne.  Er ganske så vant til å brette opp armene gang på gang med nye prosjekter. Jeg lar meg ikke pushes ned på denne måten.

så med små skritt prøver jeg så godt jeg kan å følge kostlisten min. I alle fall få i meg et eller annet til de tidene som er relevante og skrevet ned. Her kommer jo rutinen inn i bildet. mengde og variasjon tar nok litt tid for å klare, men jevnlig inntak av nærling som jeg holder på må være bedre enn alternativet som ofte blir: ingenting så lenge man klarer for så å sprekke. Jeg vil ut av denne sirkelen og det NÅ.

Så med godt pågangsmot tar jeg tak på nytt hver eneste dag og legger gårdsdagen bak meg. ALT det positive jeg føler og opplever i løpet av en dag fører jeg ned i min dagbok slik at jeg kan se tilbake på de gode dagene på dager som er litt kjipe:) funker veldig bra kjenner jeg.

 

RUTINER i RUINER?

Håndvask og tannpuss hver morgen skal gjøres

å kle på seg ekke dumt før man ut døren skal føres.

Man sjekker posten, lufter hunden, gjør lekser og arbeid

så hvorfor er det vanskelig å skjønne at denne matpakken må smøres?

 

rutiner har alle og alle må ha rutiner

da ungår man stress og hverdagen går mere av seg selv.

Jeg føler jeg jobber under små marginer

og når jeg prøver, bommer jeg stadig og får meg en smell

 

Så selv om matrutinene er vake, så har jeg en del

kanskje ikke de aller beste, og slettes ikke sunne.

Anorektikeren MÅ gjennomføre de for å føle seg hel

så JEG vil jo stoppe det, om jeg bare kunne

Men kanskje kan dette brukes til noe nyttig og bra

få de dumme rutinene inn i de gode.

Rutinene har jeg fordi anorektikeren er sta

så jeg må bare få staheten inn i hodet

 

Da kanskje rutinene med å lage mat ikke blir så vanskelig

lage mat til faste tider og legge plan for dagene.

Ikke tro at det å spise all maten er så utrolig dødelig

for egentlig så er det vist bare bra for disse magene

Et skritt av gangen, prøve ut kostlisten litt smått og trygt

få inn rutinene og variasjonen, se på tidspunkt og mengde

ikke forvente å mestre alt for da endre dette stygt

men prøvetid på en måned er vist en fin lengde

 

Ønsk meg lykke til-

                         LYKKE TIL KATINKA!

-Tinkabelle-

 

 

 

 

15 kommentarer

Mie

07.03.2013 kl.23:58

Gla i dæ snuppa! Og herre her ska du klar! E ikke unormalt at rutina blir tvangshandlinga, men det kan jobbes med. Og æ e stolt av dæ uansett! Stor klem <3

Maria

08.03.2013 kl.00:02

Lykke til herlige vakre deg Katinka. Du e tøffe , stolt av å kjenne deg!!. stor klem <3 :)! Heie på deg :)!!

katinka hellan

08.03.2013 kl.01:22

Maria: tusen takk =) usikker på hvem maria du er, men setter pis på hyggelig melding=)

katinka hellan

08.03.2013 kl.01:22

Mie: tusen takk søte. Heie på dæ å ;) <3

Ylva

08.03.2013 kl.09:09

<3 <3

Anne

08.03.2013 kl.11:02

Heia heia! <3

Beate

08.03.2013 kl.18:57

Dette er den kuleste bloggen jeg har sett!!! ♥ Forresten, jeg har akkurat funnet et kjempe bra tilbud du burde se på! Er sånn bokklubben gir til nye medlemmer - helt gratis! Du kan velge mellom to forskjellige pakker. Jeg har valgt den med one direction filmen fordi jeg er directioner ;D !! Og det beste av alt: man trenger ikke kjøpe noe som helst. Haha. Meld deg inn du og keep bloggin' fordi jeg blir fast leser. Hilsen beate.

08.03.2013 kl.21:45

Bruk den styrken og staheten som jeg kjenner til bedre enn mange andre, men ta det STEP By STEP, d er mye enklere å lykkes da. Unn deg selv å nyte de små mål som du oppnår. Husk så jævlig kjedelig d kan være, rutiner er helt nødvendig for å ha et godt liv..

Lena

09.03.2013 kl.14:41

Sykt pen blogg du har laget! Må bare si at jeg liker den godt altså!! Har ikke lenger blogg selv så tenkte jeg skulle dele en kul konk med deg i stedet. Det er sånn at du kan vinne et gavekort på 5 000 kroner! Meld deg på du også da!! :D Kanskje du har hell og vinner?!

Mari

13.03.2013 kl.12:52

Jeg heier på deg! :)

Barbra

08.04.2013 kl.00:22

Heisann! :-) Må å fortelle deg at du har en sinnsykt bra blogg!! Blir så glad når jeg finner bra blogger som faktisk prøver å gjøre det litt kult for leserne å følge med. Kanskje jeg skal bli fast leser? :-D Jeg pleide å blogge før, men jeg stoppet fordi jeg fikk så mange mobbende kommentarer. Du må ikke slutte om du får det da, fordi da vinner mobberne. Men jeg har forresten noe til deg... Det er en konkurranse jeg akkurat ble med på nå som du kan vinne et år med gratis energi drikke i. Det er sykt bra for meg, fordi jeg er helt addicted, hihi, men kanskje du har mer lykke enn meg?! :-D Bli med du og da!

Anne

10.04.2013 kl.22:34

Hei! Må først si du har en sinnsykt bra kvalitetsblogg. Blir glad når jeg finner gode blogger som denne fordi altfor mange bloggere tar bloggen useriøst og bare poster teite ting! Jeg skal kanskje bli fast leser her. Håper du blogger leeeenge! Jeg blogget før, men stoppet fordi jeg fikke så mange ekle kommentarer! Men du må ikke slutte. Du må blooge 4ever!! :D Men du. Jeg har noe til deg forresten. Det er en sånn konk jeg akkurat deltok på selv. Den er sinnsykt bra. Du kan vinne et års forbruk med energi drikke som er helt perfekt for meg fordi jeg er helt avhengig! Haha!! Men kanskje du har mer flaks, enn meg?! Delta da! :-D

Martin Holden

04.09.2013 kl.01:36

Hei! Jeg kom over bloggen din etter litt søk her og der. Er en fast daglig leser og det kommer jeg fortsatt til å være. Har ikke turt å kommentere her inne før nå... Jeg ser at du også sliter med spiseforstyrrelse. Det gjør meg vondt og leit å høre, lese og ikke minst forstå hva du har/går gjennom i hverdagen. Nå vil du kanskje ikke tro meg, men jeg er en gutt som sliter med spiseforstyrrelse - Anoreksi. Ana ødelegger min livskvalitet totalt og jeg er på en dårlig vei med mye medisinsk oppfølging grunnet spiseforstyrrelsen. Ja, tro det eller ei, så er jeg en gutt. Har selv prøvd å søke litt angående gutter som er spiseforstyrret, men det finnes ikke slik info for oss, desverre er det dere jenter som kommer opp overalt. Selv om jeg nesten er overbesvist på at gutter sliter de også. Jeg har ikke orket å lese alt hva du har skrevet. Men jeg syntes du er utrolig STERK & TØFF! som åpner deg opp og prøver å bruke bloggingen til å hjelpe deg på veien. Jeg støtter deg fullt ut. Mitt spørsmål er at jeg vil så gjerne opprette en blogg hvor jeg kan blogge om min hverdag og meg. som desverre er 90% preget av spiseforstyrrelsen, depresjon og angst. "Hvordan livet mitt ble snudd totalt på hodet" jobb, skole, eget firma, venner, familie osv... Jeg ønsker å nå frem at gutter også har og kan få spiseforstyrrelser og ikke bare jenter. Vil gjerne være til hjelp og støtte for mange. Men er så redd for at det finnes så mange dømmende mennesker der ute, som ser på spiseforstyrrelser som et virkelig tabu. Har du noen tips om hvordan jeg kan starte eller hva jeg bør gjøre. Sender deg masse varme tanker! <3 Stå på videre og lykke til:) Igjen det gjør meg vondt å lese dine STERKE ord her inne... Hilsen En spiseforstyrret gutt. 20 år.

Trine

14.09.2013 kl.02:15

hei fine du.

kan du ikke blogge igjen snart. spent på hvordan det går :-)

katinka hellan

15.10.2013 kl.19:56

Martin Holden: Jeg vil gjerne ta en prat med deg :) så jeg sendte deg en mail.

N

09.11.2013 kl.23:00

Hei Katinka! Jeg er redd du begynner i feil ende. Du burde komme til bunns i hvorfor du er syk, få bukt på problemene dine. Du driver med nye prosjekt hele tiden, mens du kanskje burde fokusere på å finne ut av det du sliter med. Om du ikke fokuserer på helsen din så vil du kanskje aldri få til det du har lyst til. Du vil bli felt av din egen psyke eller kanskje ikke oppnå det du vil om du ikke bearbeider det du går igjennom. Heier på deg, men du må kanskje prøve en annen vei til lykke og suksess? Prøv med psykolog Sigurd Stubsjøen som jeg nevnte tidligere <3 Love

Skriv en ny kommentar

katinka hellan

katinka hellan

26, Trondheim

Jeg er ei glad-jente fra Trondheim. Driver med sang og dans i fritiden og elsker å opptre på en scene. Trener for tiden på Step by Step i Trondheim. www.westend.no Bloggen min handler om den tøffe tiden, hverdagen min og det å ha en psykisk lidelse. Er du en slik sjel, eller er du ikke helt sikker? Redd for å si det høyt eller holder ting for deg selv? Ikke nøl med å sende meg en mail på katinka_hellan@hotmail.com og spør :)

bloglovin bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits