Sommerkroppen, hva er vitsen?

Dere har sikkert fått med dere nyheten om marianne på 22 år som nesten mistet livet sitt pga slanking og leting etter den perfekte sommerkroppen.
Marianne kom endelig gjennom til media. Etter flere år med forsøk fra min side, kommer det endelig tatt fram i lyset. TAKK....
Sommerkropp hysteriet blant voksne og ungdommer er en tabu. Vi skal liksom være Forbilder til våre etterkommere. De ser opp til oss voksne og lærer av oss. De vil bli som oss. Å hva gjør vi? Fyller dagene våre med speiling av kropp, endring i matvaner, mangel på kvalitetstid hjemme da vi heller må på trening. Barn er offer for alt dette. De observerer og lærer. 8-10 åringer skal ikke gå rundt å føle/si de er tjukke. Det er bare helt feil.

Hvem sin feil er det at vi har havnet her? Er det media? Matvaner? Eller rett og slett bare mangel på kunnskap?

Stå på Marianne, jeg er så glad for at du kom deg ut av helvetet. Nå må vi stå på for å skape en forebygging mot denne kroppsfokuseringen. Ingen fortjener å gjennomgå dette helvete som spiseforstyrret. En ond verden fylt med hat, mørke stunder og ondskap.Å leve livet, er en gave. Å danse på tå i Edens hage.

Å ikke kjenne på bekymring. Å være ung med all beundring.

Å spise is, vaffel og kake. Å bare trives med det å bake.

Å ikke stresse rundt hvert nytt møte. Å klare å verdsette alt det søte.

Å nyte livet, er ingen plage, Så ikke kast det bort med alt det naget.

-Tinkabell

Bildene er hentet fra Tv2.no og nyhetssaken.

4 kommentarer

Marie Knutsen

02.06.2015 kl.00:38

Jeg er så enig! Dette kan det aldri snakkes nok om.

Har lest litt rundt på diverse kommentarfelt, og det er så utrolig mange som faktisk ikke forstår at dette er en sykdom. Deres uttalelser frustrerer meg, og derfor er det så innmari viktig at flere som mulig tør å stå fram, slik som denne jenta, sånn at folk skal få mer forståelse, bryte flere tabu og fordommer. Det er det fortsatt stor mangelvare på enda... Heier på Marianne, og berømmer henne for hennes åpenhet! Jeg beundrer hennes styrke som har klart å komme seg ut av dette he***** av en sykdom. Det kreves guts! Heia heia.

Sommerkroppen er DIN, ikke slik som "alle andre" vil ha den! :)

Marianne Naustvik

04.06.2015 kl.00:09

Så utrolig fint skrevet av deg! Tusen takk for et fin innlegg :-)

Rebekka

05.06.2015 kl.18:27

Er så utrolig enig i det du skriver! Alt for mange fokuserer på sommerkroppen og slanking. Etter 5 års utdanning på idrettsfag, mener jeg det er fint å trene for å holde seg i form. Men at man ikke har så mye fokus på maten som det også stilles krav til. Mange får dårlig samvittighet fordi de bare tar seg en sjokolade. Slikt blir det fort trøbbel av..

sharonrenee

05.06.2015 kl.19:45

Det er så utrolig mye om kroppspress nå, for å være helt ærlig så blir jeg kvalm av det, jenter som er sånn som meg har ingen ting på ett treningsstudio å gjør hvis dem ikke vil få muskler, jeg er en jente som veier 59 kg og var på treningsstudio i ett år jeg trente så mye at jeg mista matt lyst det var dem rundt meg som at jeg måtte stoppe jeg fikk ikke lov mere.

Skriv en ny kommentar

katinka hellan

katinka hellan

27, Trondheim

Jeg er ei glad-jente fra Trondheim. Driver med sang og dans i fritiden og elsker å opptre på en scene. Trener for tiden på Step by Step i Trondheim. Ellers går all tid tid min butikk og salong Tinkabelle. www.tinkabelle.no Bloggen min handler både om den tøffe tiden og min nye hektiske hverdag. Utfordringen er å få hverdagen til å fungere sammen med min psykisk lidelse. Er du en slik sjel, eller er du ikke helt sikker? Redd for å si det høyt eller holder ting for deg selv? Ikke nøl med å sende meg en mail på katinka_hellan@hotmail.com og spør :)

bloglovin bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits